Uspešno je održana treća besplatna radionica frontend programiranja za žene

Tokom prošlog vikenda, 25. i 26. juna, u našoj školi programiranja održana je, po treći put, besplatna radionica frontend programiranja za mlade žene i devojke.

Ova dvodnevna radionica ima za cilj da mladim devojkama i ženama, uzrasta od 18 do 30 godina, bude odskočna daska i omogući im da za kratko vreme savladaju osnove frontend tehnologija. Na radionici se učilo o osnovama HTML-a, CSS-a i JavaScript-a, a po završetku radionice polaznice imaju kreiran svoj prvi websajt.

Slika sa treće radionice frontend programiranja

Ivana i Natalija su bile jedne od učesnica na ovoj radionici, i ovo su njihovi utisci:

Radionica je bila sjajna, divno organizovana, predavanje je bilo koncizno, jasno, lako za praćenje. Sve osnove su pokrivene, i dobija se lepa širina za dalji rad. Bilo bi sjajno da se u nekim budućim radionicama pokrije malo naprednijih stvari u CSS-u i HTML-u.

Natalija

Dopala mi se radionica, praktična primena znanja, komunikativna i opuštena atmosfera, čak i za nekog ko nema nikakvo predznanje korisno je posetiti samu radionicu i učestvovati, pogotovo za nekoga ko nije siguran da li bi se bavio time ili ne.

Ivana
Učesnicama je na kraju radionice dodeljena potvrda o učešću

Ove radionice, kao i rad naše škole programiranja podržao je WOWYOW – lider u primenjenoj veštačkoj inteligenciji.

Zbog velikog interesovanja u narednom periodu ćemo održati i četvrtu radionicu frontend programiranja, kojom nastavljamo da dajemo podršku mladim ženama da se otisnu u svet IT-a i doprinošenju smanjenja rodnih razlika u toj industriji. Zaprati naše društvene mreže (Instagram, Facebook) ili se prijavi na naš newsletter i budi u toku sa budućim dešavanjima.

Similar Posts