Visual Studio Code Theme

Visual Studio Code teme

VS Code editor je potpuno besplatan za preuzimanje, i mnogi developeri ga koriste tokom rada. Pored toga veliki broj programera svakodnevno učestvuje u unapređivanju i razvoju ovog softvera, samim tim kod se redovno održava i razvijaju se nove funkcionalnosti (features).

Instalacija

Instalacija je veoma jednostavna i brza i može se obaviti u samo nekoliko koraka:

  1. Editor možete preuzeti na sledećem linku: https://code.visualstudio.com/Download
  2. U zavisnosti od toga da li koristite Windows, Linux ili macOS operativni sistem potrebno je kliknuti na odgovarajuće download dugme
  3. Potrebno je nekoliko sekundi za preuzimanje softvera. Kada je softver preuzet možemo započeti instalaciju.
  4. Pokrenite instalaciju (VSCodeUserSetup-{version}.exe)

Klikom na dugme Install započeta je instalacija editora, ona će trajati nekoliko sekundi, nakon čega ostaje da kliknete na dugme Finish. Ukoliko ste selektovali Launch Visual Studio Code, nakon
pritiska na dugme Finish automatski će se otvoriti VS Code editor.

Kako promeniti temu

Listu tema koju već imate instaliranu možete pronaći navigacijom do File > Preferences > Color Theme.

Tema koja je trenutno aktivna ima ikonicu settings (gear) i označena je drugačijom bojom. Na slici možete videti da je kod mene trenutno aktivna boja Github Dark Default.

Instalacija nove teme

Postoje teme koje su ugrađene (odmah dostupne sa editorom), a možete i da instalirate temu po želji. Na sledećem linku možete pronaći listu tema: https://vscodethemes.com/.

VS Code themes

Na ovom sajtu možete da pregledavate teme a zatim instalirate onu koja vam najviše odgovara. Ukoliko više volite da vam editor bude bele boje (light mode), ili da bude neke tamnije boje (dark mode) možete da filtrirate pretragu i po modu tema.

Kada odaberete temu koju želite da koristite u gornjem desnom uglu možemo da selektujemo programski jezik i vidimo kak tema izgleda za selektovani programski jezik. Ispod na slici nalazi se lista dostupnih jezika za koje možemo da testiramo kako tema izgleda.

Github Tema – moja preporuka

Github Theme

Moja preporuka je Github tema, trenutno koristim ovu temu i njenu tamnu verziju (dark mode).

Ovo je zvanična Github tema, i dolazi sa nekoliko varijacija tamne i svetle verzije. Ukoliko puno vremena provodite na GitHubu i odgovara vam njihov izgled i dizajn, možda i za vas ovo bude dobar izbor teme.

Similar Posts