github repository

Special Github Repository

U ovom blogu, naučićete kako da napravite personalizovani opis profila na GitHub-u. Ovaj opis vam omogućava da predstavite sebe, svoje dostignuća, ciljeve i interese drugim korisnicima ove platforme.

Kreiranje novog repozitorija

Sve što treba da uradite je da kreirate poseban repozitorijum na vašem profilu. Nazovite ga isto kao i vaše korisničko ime i u njemu napravite README.md fajl.

Na primer moj username na Githubu je sankovicivana, i kao ime repozitorija sam upisala svoj username. Vi ćete uraditi isto sa vašim nalogom.

Repozitori za opis na profilu

Ovaj repositori mora biti public (vidljiv svima na internetu) i potrebno je inicijalizovati Readme.md fajl koji će sadržati vaš opis.

Podešavanja projekta

Uređivanje Readme.md fajla

Github će vam dati neke ideje unutar Readme.md fajla sa kojim možete početi. Kada načinite izmene potrebno je da ih komitujete kako bi promene bile sačuvane. Kasnije se možete vratiti i ažurirati vaš profil.

Možete čak dodati i slike i grafiku da biste svoj profil učinili vizualno atraktivnijim.

Ovo može biti odlično mesto gde ćete navesti programe i tehnologije sa kojima radite. Možete istaći projekte na kojima radite koji su vredni pažnje.

Ukoliko ste u potrazi za poslom, i šaljete github profil u okviru vašeg CV-a, ovo je mesto koje će regruteri prvo pogledati ukoliko posete vaš profil. S tim u vezi, ovo može biti odlično mesto da istaknete svoje veštine i priložite linkove ka vašim projektima.

Vaš personalizovani profil sada će biti prikazan na vašem Github profilu, tako da će drugi korisnici moći saznati više o vama i vašim projektima.

Primer opsia GithubProfila

Similar Posts