PROJECT CLASSROOM škola programiranja u saradnji sa udruženjem CEKOS održala je obuku za mlade iz Apatina

Naša škola programiranja PROJECT CLASSROOM iz Novog Sada je u saradnji sa udruženjem CEKOS iz Sonte održala radionice frontend programiranja za mlade iz opštine Apatin.

Cilj radionica je bio da se mladi edukuju o osnovnim programerskim konceptima koji će im biti odskočna daska ukoliko se odluče baviti tom profesijom. 

Učesnici su tokom obuke naućili kako da naprave i besplatno hostuju svoj websajt što će biti korisno i osobama koje planiraju da započnu svoj samostalni biznis.

Jedna od radionica na kojoj su mladi učili o kreiranju WordPress websajta

Ova obuka mladih iz oblasti programiranja je održana u sklopu projekta “Inovativnim načinima do zapošljavanja mladih u opštini Apatin” koji organizuje CEKOS uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Veoma mi je drago što sam imala priliku da sarađujem sa CEKOS-om na ovom projektu, i doprinesem tome da mladi iz ruralnih krajeva kroz ovu obuku dobiju osnovna znanja iz programiranja koja im mogu pomoći u zapošljavanju.

Ivana Sanković, predavač iz PROJECT:CLASSROOM škole programiranja

PROJECT CLASSROOM škola programiranja je otvorena za buduću saradnju sa nevladinim sektorom u cilju edukacije osetljivih grupa iz oblasti programiranja, a naročito edukaciju mladih žena – za koje već jedan duži period organizujemo besplatne intenzivne radionice.

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa PROJECT CLASSROOM školom programiranja kontaktirajte nas putem forme ili na mejl office@classroom.rs

Similar Posts