Održana četvrta besplatna radionica frontend programiranja za žene

Tokom vikenda, 29. i 30. oktobra, u našoj školi programiranja održana je, po četvrti put, besplatna radionica frontend programiranja za mlade žene i devojke.

Ova dvodnevna radionica ima za cilj da mladim devojkama i ženama, uzrasta od 18 do 30 godina, bude odskočna daska i omogući im da za kratko vreme savladaju osnove frontend tehnologija. Na radionici se učilo o osnovama HTML-a, CSS-a i JavaScript-a, a po završetku radionice polaznice imaju kreiran svoj prvi websajt.

Prvi dan radionice

Milica i Aleksandra su bile jedne od učesnica na ovoj radionici, i ovo su njihovi utisci:

Ivana je jako prijatna i opustena, voljna da pomogne i sve lepo objasni. Preporucila bih svima da posete radionicu kod nje. 🙂

Milica

Utisci su odlicni, predavac je kompetentan, izlazi u sustret, odgovara na sva pitanja, cak i ona koja su izvan okvira programa radionice, daje savete za buducnost i dobro prenosi znanje. Jedina “mana” radionice je sto traje krace nego sto bih volela, sve pohvale.

Aleksandra
Drugi dan radionice

Ove radionice, kao i rad naše škole programiranja podržao je WOWYOW – lider u primenjenoj veštačkoj inteligenciji.

Zbog velikog interesovanja u narednom periodu ćemo održati i petu radionicu frontend programiranja, kojom nastavljamo da pružamo podršku mladim ženama da se otisnu u svet IT-a u cilju doprinošenja smanjenju rodnih razlika u toj industriji. Zaprati naše društvene mreže (Instagram, Facebook) ili se prijavi na naš newsletter i budi u toku sa budućim dešavanjima.

Similar Posts